Sık Sorulan Sorular

1. Bu tırnak teli aletini kendim uygulayabilir miyim?

Cevap: Eğer his kaybına neden olan bir hastalığınız yoksa, şeker hastalığı gibi, yani ağrı, sıcak, soğuk gibi hisleriniz bozuk değilse, Yani canınız acıdığında hissedebiliyorsanız, ya da ileri derecede görme sorununuz yoksa, evet kendiniz uygulayabilirsiniz. Uygulama çok pratiktir ve bu alet zaten herkesin kendi uygulaması mümkün olsun diye dizayn edilmiştir.

2. Tel tırnağımın içine batıyor mu? Canımı acıtıyor mu??

Cevap: Kesinlikle hayır. Bu nedenle batan TIRNAĞINIZI KESİNLİKLE KISA KESMEMELİSİNİZ: Uzayabildiği kadar uzamalı ki, tırnak altından geçen tel etinize hiçbir şey yapmasın...

3. Tel takılınca tırnağım ya da parmağım acır mı?

Cevap: KESİNLİKLE HAYIR.... Hatta eğer teli takınca acı hissediyorsanız bu doğru takmadığınızı gösterir. Doğru olan tel takılıyken tüm ağrının anında kaybolmasıdır. En azından %60-70 oranında... Hafifçe bir gerginlik duyabilirsiniz ama ağrı asla...

4. Telin düşmemesi için ne ile yapıştırmalıyım?

Cevap: Herhangi bir flasterle üstten yapıştırabilirsiniz. Böyle bir flaster paketten çıkmıyor dolayısıyla ayrıca almalısınız. Flasterle tuttururken, sadece tırnak üzerinde flaster olmalı, yani cildinize flaster mümkün olduğunca değmemeli. Ve en önemlisi flasteri kapattıktan sonra da ağrınız, acınız olmamalı....

5. Teli suyla temas ettirebilirmiyim?

Cevap: Evet tabi ki, üzerinde flaster varsa ıslandıktan sonra kururken bırakın flaster kendi kendine kurusun... siz kurulamayın... hiç bir şey olmayacaktır...

6. Sürekli pedikür yaptırıp kenarlarını temizlettiğimiz tırnaklara teli nasıl uygulayabiliriz?

Cevap: Asıl amacınız pedikürle oyulan yan kenarların uzaması olmalıdır. Bu amaçla teli o an için takabildiğiniz en dış kenara geçirin ama kesinlikle tırnağı etinden ayırıp kaldırarak takmayın.

Telin kenara rahatça takılabilmesi gerekmektedir. Siz iterek zorlayarak uygulamamalısınız. Tel zaten rahatça kenarı kavramalı.

Eğer tırnak kenarında hiç açık alan yok da takılamıyorsa, bekleyin 10 gün sonra tırnak biraz uzar uzamaz kenara zorlamadan takılabilir hale gelecektir.

Teli takar hale geldikten sonra ağrınız kalmaz ve istediğiniz sürece teli takabilirsiniz. Ancak deneyimlerimiz göstermiştir ki en kalın ve eski batık tırnakların çoğunda bile birkaç ay sürekli uygulama ile rahatlama olmaktadır. Rahatlama olunca pedikürle kenarları oydurma işlemine geri dönmeyin... Tırnak kenarlarınızın uzun kare şeklinde kalmasına izin verin... Zaman zaman yalnış bir ayakkabı nedeniyle şikayetleriniz tekrarlasa da tekrar tel uygulamasını bir kaç hafta yapar ve rahatlarsınız.

7. Daha önce operasyon geçirmiş tırnaklar deli takabilir mi?

Cevap: Tabi ki EVET... Tırnak matriksini öldürme operasyonlarından sonra bile tekrar batmalar görülebilmektedir. Bu tırnaklar da aynı diğerleri gibi teli kullanabilirler. Ancak operasyon üzerinden bir kaç ay geçmiş olması tırnağın eski kuvvetini kazanması nedeniyle tercih edilir.

8.Teli ne kadar süreyle kullanmalıyım?

Cevap: Bu hastadan hastaya değişir. Yalnış kesmsys bağlı yeni bir batma ise, bir kaç hafta kullanır, batık kenar uzayıp, yandan kendini kutarır hale gelince de uygulamayı kesersiniz.

Eğer yılların batması ise, aralıksız 3,4 ay kullanmanızı, ve bundan sonra da şikayetiniz oldukça bir kaç hafta uygulamayı tekrarlamanızı tavsiye edebiliriz. Ancak kenarları uzun, kare olarak korumanız gerektiğini hiç unutmayın...

9. Teli kendisi takmak istemeyenler için bir alternatif var mı??

Cevap: Kısa süre içinde seçilmiş bazı merkezlerde uygulamayı yaptırtabileceksiniz.Ancak aslında bu, pratik ve kolay bir uygulamadır ve uzun yıllar içinde hastalarca çabuk kavrandığı tesbit edilmiştir.

 
Oniko 2' yi kendiniz uygulayabilirsiniz

3 Boyutlu Oniko Uygulama sunumu

Hekiminiz komplike olgularda Onikoyu nasıl uygular?

Uygulama şekli ve süresi













Sayfamızın görüntülenme sayısı: 106380